Warna Tema        
Saiz Tulisan -A A +A
 
TAYANGAN LANGSUNG PROSIDING
Prosiding Siasatan Kematian Nora Anne Quoirin
Saksikan Tayangan Langsung Prosiding Khas Kes Siasatan Kematian terhadap Nora Anne Quoirin di Mahkamah Koroner Negeri Sembilan bermula 24 Ogos 2020 hingga 28 Ogos 2020 dan 1 September 2020 hingga 11 Disember 2020 pada jam 9:00 pagi.
MAKLUMAN COVID 19
Makluman Terkini Mengenai Operasi Mahkamah Semasa Wabak Covid-19
Segala makluman terkini mengenai operasi Mahkamah semasa wabak Covid-19 boleh diakses disini.
Klik untuk baca selanjutnya.»lagi
Berita
Guru sekolah agama didenda RM2,500 sebar maklumat palsu
BH Online - 
Guru sekolah agama didenda RM2,500 sebar maklumat palsu

SUNGAI PETANI: Seorang guru di sekolah agama didenda RM2,500 atau penjara dua bulan selepas mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini atas tuduhan menyebarkan maklumat palsu berkaitan penutupan Balai Polis Sungai Petani dalam media sosial.

Pengendalian kes mahkamah di Kuching ikut panduan PKPB sebelum ini
BH Online - 
Pengendalian kes mahkamah di Kuching ikut panduan PKPB sebelum ini

KUCHING: Mahkamah di sini masih mengguna pakai arahan tatacara prosiding pendengaran kes, pendengaran kes secara dalam talian dikeluarkan dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) sebelum ini.

Saman fitnah terhadap Raja Petra: Guan Eng akan beri keterangan 22 Februari
BH Onlline - 
Saman fitnah terhadap Raja Petra: Guan Eng akan beri keterangan 22 Februari

KUALA LUMPUR: Bekas Menteri Kewangan, Lim Guan Eng, akan memberi keterangan di Mahkamah Tinggi, di sini, pada 22 Februari tahun depan dalam prosiding taksiran ganti rugi dituntut beliau melalui saman fitnah terhadap penulis blog, Raja Petra Raja Kamarudin.

Pekerja kontrak didakwa rompak, rogol
BH Online - 
Pekerja kontrak didakwa rompak, rogol

KAJANG: Seorang pekerja kontrak didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini, atas empat tuduhan merompak, meraba, melakukan hubungan seks tanpa kerelaan dan persetubuhan luar tabii terhadap seorang wanita.

Peniaga ugut bunuh adik dipenjara 24 bulan
BH Online - 
Peniaga ugut bunuh adik dipenjara 24 bulan

KUALA KANGSAR: Seorang peniaga dijatuhi hukuman penjara 24 bulan oleh Mahkamah Sesyen Kuala Kangsar, hari ini selepas mengaku bersalah melakukan ugutan bunuh terhadap adiknya dengan mengacukan pisau lipat, Isnin lalu.

Laporan Tahunan Badan Kehakiman
2018
2017 
2016
2015
2014
2013
Mahkamah
Mahkamah Persekutuan 
Mahkamah Agung telah ditubuhkan di bawah Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948. Mahkamah Agung digantikan dengan Mahkamah Persekutuan dan tiga Mahkamah Tinggi iaitu Mahkamah Tinggi Malaya, Mahkamah Tinggi Singapura dan Mahkamah Tinggi Borneo. »lagi
Mahkamah Tinggi
Di bawah Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948, Mahkamah Agung telah ditubuhkan dan terdiri daripada Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan. Mahkamah Agung kemudiannya telah digantikan dengan Mahkamah Persekutuan dan tiga Mahkamah Tinggi iaitu... »lagi
Mahkamah Rayuan
Di bawah Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948, Mahkamah Agung yang terdiri daripada Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan telah ditubuhkan.»lagi
 
 
Mahkamah Rendah
Di bawah Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948, Mahkamah Rendah telah ditubuhkan melalui Akta Mahkamah Rendah 1948. Mulai 1 Jun 1981, penggunaan dan pemakaian Akta Mahkamah Rendah 1948 diperluaskan lagi kepada Sabah dan Sarawak. »lagi